Het Verenigd Koninkrijk zal niet meer meedoen aan het nieuwe programma van Erasmus+. Dit betekent dat er geen nieuwe projecten opgezet kunnen worden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk binnen Erasmus+. Dat is jammer, want het Verenigd Koninkrijk i

Als gevolg van de Brexit doet het Verenigd Koninkrijk niet meer mee aan Erasmus+. Student- en stafmobiliteiten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen daarom in de toekomst niet meer mogelijk zijn binnen Erasmus+. Dit meldt Nuffic.

Het Verenigd Koninkrijk zal niet meer meedoen aan het nieuwe programma van Erasmus+. Dit betekent dat er geen nieuwe projecten opgezet kunnen worden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk binnen Erasmus+. Dat is jammer, want het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke en gewaardeerde samenwerkingspartner van ons land als het gaat om student- en kennisuitwisseling. Die samenwerking zal doorgaan, maar de manier waarop zal veranderen.  
 

Geen directe verandering lopende projecten 

Voor lopende projecten betekent het niet direct een verandering. Lopende projecten binnen Erasmus+ die geselecteerd zijn tijdens de programmaperiode Erasmus+ 2014-2020 zullen financiering blijven ontvangen voor de volledige duur van het project. 
 

Nieuw Turing-programma voor uitgaande Britse studenten 

Het Verenigd Koninkrijk heeft daarnaast een nieuw programma aangekondigd, waarmee het de uitgaande mobiliteit van Britse studenten wil stimuleren: het Turing-programma. In een verklaring schrijft de Britse regering dat het Turing-programma de deelname van het Verenigd Koninkrijk aan Erasmus+ vanaf 2021 moet vervangen. Het Turing-programma is alleen bestemd voor uitgaande Britse studenten. 
 
De Ierse regering heeft daarnaast besloten dat studenten hoger onderwijs uit Noord-Ierland via EU-lidstaat Ierland kunnen meedoen aan het nieuwe programma Erasmus+ 2021-2027. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids