Normal_rss_entry-261042

Scholieren uiten vrijdag hun steun aan lhbti-jongeren door in paarse kleding naar school te komen. De zogeheten Paarse Vrijdag is bedoeld om homo-, biseksuele, lesbische en transgender jongeren en scholieren die op een andere manier niet hetero zijn, te laten weten dat ze erbij horen. Voor het eerst doen ook basisscholen, hbo-opleidingen en universiteiten mee, naast middelbare scholen waar Paarse Vrijdag al jaren aandacht krijgt.

Topsporters en bekende Nederlanders geven onlinegastlessen voor de basisscholen. Onder anderen oud-voetbalcoach Louis van Gaal, acteur Frank Lammers, schaatser Jochem Uytdehaage en journalist Barbara Barend praten met de kinderen over diversiteit. Bij het ministerie van Onderwijs hijsen de ministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven de regenboogvlag.

De regenboog is dit weekend ook prominent aanwezig in het betaald voetbal, waar de cornervlaggen, speldjes op de kleding van de officials en plopkappen van verslaggevers de regenboogkleuren hebben. Aanvoerders spelen met een band waarop #OneLove staat, de naam van de KNVB-campagne tegen discriminatie.

Door: ANP