SURF Onderwijsawards voor het eerst online uitgereikt

Tijdens de online editie van de SURF Onderwijsdagen 2020 zijn awards toegekend aan vijf onderwijsprofessionals die nationaal en internationaal bijdragen aan onderwijsvernieuwing. Eric Slaats (Fontys Hogescholen), Marja Verstelle (Leiden-Delft-Erasmus Universities), Robert Schuwer (Fontys Hogescholen), Ulrike Wild (WUR) en Willem van Valkenburg (TU Delft) kregen hun SURF Onderwijsaward uitgereikt door Christien Bok, Innovatiemanager Onderwijs bij SURF. Dit meldt SURF.

De vijf winnaars zijn verrast in een videocall, waarin Christien Bok hen de SURF Onderwijsawards 2020 toekende. Hun enthousiaste reacties zijn te zien in een video die tijdens de eerste dag van de SURF Onderwijsdagen werd onthuld aan de honderden deelnemers. “Het is ongelofelijk indrukwekkend te zien hoe deze vijf mensen zich al jaren inzetten, hun kennis en inzet vrijelijk delen met anderen en daarmee zoveel voor elkaar krijgen. Het is een enorme eer hen deze onderscheiding namens SURF te mogen toekennen,” aldus Bok.

Sinds 2015 reikt SURF jaarlijks onderscheidingen uit aan mensen uit het onderwijsveld (mbo, hbo en wo) die zich inzetten voor onderwijsvernieuwing met behulp van ict.
 
De uitgebreide beschrijvingen van de winnaars, reacties van hun collega’s en een volledige toelichting van SURF over de keuze voor hen, alsmede linken naar de winnaars van voorgaande jaren: https://www.surf.nl/surf-onderwijsawards.
 
Door: Nationale Onderwijsgids