Politie beëindigt illegale studentenfeest in Utrecht en Groningen

De politie heeft zaterdagavond in Utrecht een studentenfeest moeten afbreken. Alle veertig aanwezige feestgangers kregen een bekeuring voor het overtreden van de coronaregels en één persoon werd aangehouden voor het beledigen van een agent. Ook in Groningen ging het vorige week mis met een illegaal studentenfeest waarbij meer dan 100 personen aanwezig waren. Dit melden ANP en RTV Noord.

De politie ging rond 22.00 uur naar het pand op de Willem Dreeslaan, nadat er een melding binnenkwam over flinke geluidsoverlast. Het feest werd meteen beëindigd en de studenten moesten vertrekken. De eigenaar en bewoners van het huis krijgen mogelijk nog te maken met een bestuurlijke maatregel, aldus de politie.

De Groningse politie heeft donderdagavond een feest stilgelegd waar ongeveer honderd studenten aanwezig waren. Het feest werd gevierd in de binnenstad van Groningen.De agenten hebben drie boetes uitgeschreven bij het feest, twee voor geluidsoverlast en één voor het hebben van een fles drank op straat. Volgens de Groningse politie kunnen zij geen boete geven als mensen zich binnenshuis of op iemands erf niet houden aan de coronaregels. "Voor groepsvorming en de anderhalve meter afstand kan je mensen daar niet bekeuren."

Door: Nationale Onderwijsgids