Normal_4529

De Hoger Europese Beroepenopleiding (HEBO) van De Haagse Hogeschool viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. De opleiding, die dit jaar de nieuwe naam European Studies heeft gekregen, levert al twintig jaar lang afgestudeerden die in een internationale setting op topniveau kunnen fungeren in diverse beroepen.

Het feest, waar ongeveer 1700 studenten, oud-studenten en bedrijfsrelaties zich voor hebben aangemeld, wordt een groots spektakel.

Hoewel de opleiding HEBO tegenwoordig op drie hogescholen in Nederland wordt aangeboden, was de HEBO van De Haagse Hogeschool twintig jaar geleden de eerste in Nederland. De opleiding begon met slechts een paar klassen in een pand aan de Koninginnegracht in Den Haag, inmiddels is European Studies de grootste opleiding van De Haagse Hogeschool.

European Studies leidt studenten op tot ‘European Professional'. Tijdens de studie worden diverse Europese onderwerpen behandeld, zoals de politieke, economische en culturele dimensie van Europa. Daarnaast krijgt de student inzicht in (interculturele) communicatie, moderne vreemde talen, managementvaardigheden, projectmanagement en onderzoeksvaardigheden.

Esther de Lange, lid van het Europees Parlement voor het CDA en tevens alumnus van de HEBO: "Toen ik in 1993 aan de HEBO begon was de opleiding pas 3 jaar bezig en waren er nog geen afgestudeerden. Ik moest toen aan iedereen uitleggen wat de opleiding inhield en dat moet ik soms nog, maar inmiddels kennen veel meer mensen de opleiding. Ik kom regelmatig oud HEBO'ers tegen, in Brussel, maar ook op andere plekken in het buitenland".