Hogescholen werken samen aan open leermateriaal Leven Lang Ontwikkelen

In de nieuwe vakcommunity Leven Lang Ontwikkelen werken zes Nederlandse hogescholen samen om open leermateriaal te ontwikkelen. Deze samenwerking is in het leven geroepen om professionals te helpen met het blijven ontwikkelen in hun vak. De hogescholen in de community zijn InHolland, Saxion, Fontys, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Haagse Hogeschool. Dit meldt InHolland.

Petra Biemans, lector HRM en Persoonlijk Ondernemerschap bij InHolland legt het belang van blijven ontwikkelen uit: “Een leven lang ontwikkelen, kortweg LLO, is een van de belangrijkste thema’s in het bedrijfsleven. Beroepen ontwikkelen zich razendsnel. Als medewerker moet je je continu aanpassen. Een carrière kon je vroeger als een ladder zien: je beweegt je in één lijn naar boven. Nu is het eerder een klimrek, waarbij je soms schuin, soms links of rechts gaat. Je moet wendbaar zijn, en dat is iets wat huidige én toekomstige professionals moeten leren.”

Leermateriaal

De komende twee jaar gaan de zes hogescholen in de vakcommunity met subsidie van SURF, het kenniscentrum voor ICT-vernieuwing in het onderwijs, aan de slag met het inventariseren en ontwikkelen van leermaterialen op het gebied van LLO. Dit leermateriaal is specifiek bedoeld voor professionals en de organisaties waarin zij werken. “In de vakcommunity is er een prachtige kruisbestuiving tussen docenten en lectoren met al hun verschillende expertises”, aldus Piet Verstegen, docent Business Studies en onderzoeker. “Er zijn ook studenten betrokken die het leermateriaal helpen testen op de werkvloer om het verder te verbeteren.”

Door: Nationale Onderwijsgids