Normal_4044

De Nederlandse vereniging voor managers (Nive) en Hogeschool Inholland hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend in het Geldmuseum in Utrecht. Doel van de samenwerking is onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan, participeert Inholland in kennisnetwerken van Nive (zoals Mobiliteit, Diversiteit en Work Life Balance). Het Nive nodigt daarbij studenten van Inholland uit voor deelname aan masterclasses.

De vereniging zal haar leden benaderen om onder meer gastdocenten te leveren aan Inholland. Tevens moedigt het Nive haar leden aan om bedrijfsbezoeken voor docenten en studenten van Hogeschool Inholland mogelijk te maken. Studenten kunnen makkelijker in contact treden met de leden van Nive voor stages, onderzoeksopdrachten en vacatures.

De Nederlandse vereniging voor managers is een platform om samen aan het managementvak te werken, met een opleidingspakket om persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen en functioneert als een uitwisselingscentrum van kennis en ervaringen.

Het Nive biedt onder andere managementopleidingen, workshops met derden en organiseert diverse netwerkevenementen. De vereniging heeft circa 800 bedrijfs- of persoonlijke leden uit het bedrijfsleven en de overheid. Het gaat hier om grote internationale organisaties en lokale ondernemingen. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij circa 50.000 managers.