Hanzehogeschool Groningen start nieuwe masteropleiding Digitale Technologie

Hanzehogeschool Groningen start vanaf september 2020 de nieuwe masteropleiding Digitale Technologie. Het snijvlak van technologie, duurzame gedragsverandering en business is het werkveld van de professionals opgeleid aan deze masteropleiding. Met die kennis ontwikkelen zij digitale tools die bijdragen aan het oplossen van vraagstukken in de samenleving. Dit meldt Hanzehogeschool.

Tijdens deze masteropleiding leren de studenten zelf effectieve digitale tools te ontwikkelen die bijvoorbeeld ingezet worden bij het stimuleren van een gezondere of duurzame leefstijl. De studenten leren welke factoren van belang zijn bij de ontwikkeling van die technologie, zoals menselijk gedrag, de beoogde doelen, maar ook ethische kwesties. En daarmee ook welk effect deze factoren hebben en hoe deze het uiteindelijke gebruik van digitale technologie kunnen beïnvloeden. Ze doen kennis op in de vakgebieden digitale technologie, duurzame gedragsverandering en business en passen deze kennis toe in de vertaling naar creatieve, innovatieve en effectieve digitale technologie, zoals bijvoorbeeld VR-prototypes of slimme gezondheidstrackers.  
 

Start leerplan via hackathon

Aan het begin van de masteropleiding wordt aan de hand van een hackathon bepaald over welke competenties en vaardigheden de student al beschikt én welke verdere ontwikkeling de student nodig heeft. Op basis van deze uitkomsten stelt de student een eigen leerplan op en volgt binnen de opleiding cursussen, workshops op maat en werkt samen met andere studenten aan opdrachten om zijn of haar talenten en vaardigheden te ontwikkelen. 
 

Corona-app

Een van de eerste opdrachten waar studenten mee aan de slag gaan is de corona-app. Deze app wordt in opdracht van de overheid zo ontwikkeld dat iedereen mee kan kijken. De masterstudenten gaan vanuit verschillende perspectieven analyseren of en hoe de app zou kunnen werken in de strijd tegen het coronavirus. 
 

Master of Science

De masteropleiding is voor professionals die met succes een bacheloropleiding (hbo of wo) hebben afgerond in het technisch domein. De opleiding is praktijkgericht, zo wordt er samengewerkt met partners uit (semi-)overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Hiermee wordt tijdens de studie al een netwerk gecreëerd. Na afronding van de masteropleiding ontvangen de studenten het diploma Master Digitale Technologie en mag de graad Master of Science (MSc) gevoerd worden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids