Avans Hogeschool krijgt bezoek van koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander heeft op vrijdagmiddag 26 juni een werkbezoek gebracht aan Avans Hogeschool in Breda. Het bezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op (praktijk)onderwijs in het hbo. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.
Sinds 15 juni vinden er op hogescholen en universiteiten weer beperkt onderwijsactiviteiten plaats, zoals praktijklessen, de afname van examens en tentamens en de begeleiding van kwetsbare studenten. Onderwijs op afstand blijft de norm, maar voor de lessen en toetsen die zich niet lenen voor online onderwijs kunnen leerlingen nu weer beperkt op school terecht. Het beperken van studievertraging was hierbij voor Avans Hogeschool een belangrijke doelstelling.
 
De Koning bezocht achtereenvolgens een organisch lab en de werkplaats Mechatronica van Avans Hogeschool. Hier sprak hij met docenten en studenten over hun ervaringen met online lessen en het weer opstarten van het fysieke onderwijs. Aansluitend ging Koning Willem-Alexander in gesprek met diverse betrokkenen over de inrichting van het online onderwijs en het praktijkonderwijs met inachtneming van de diverse geldende richtlijnen. Ook werd gesproken over het afnemen van toetsen op afstand. Tot slot werd ingegaan op de bestuurlijke dilemma’s waar onderwijsinstellingen in de regio tegenaan lopen en werd gesproken over de beschikbaarheid van stages.
 
In gesprekken en door werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de coronapandemie en de inzet van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De werkbezoeken vinden plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids