Op maandag 13 december 2010 organiseert Saxion, samen met Say Yeah Motion en Arcon, het congres "Duurzaam Ondernemen" in de voormalige Ola-ijsfabriek in Wilp.

Het ochtendprogramma is specifiek voor ambtenaren en gaat over sociaal ondernemen. In het middagprogramma presenteren bedrijven en Saxionstudenten diverse duurzaamheidprojecten. De studenten strijden daarmee naar de "studenten duurzaamheidprijs 2010".

Aan het einde van de middag verzorgt Jacqueline Cramer (voormalig minister van VROM en sinds 1 oktober weer hoogleraar aan de Universiteit Utrecht) een inspiratielezing met als titel: "Innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap". Ook interviewt zij een drietal bedrijven over duurzaam ondernemen en gaat in gesprek met het publiek.

Vervolgens wordt de KvK-MVO award 2010 uitgereikt. De Kamer van Koophandel Oost Nederland wil met deze award bedrijven stimuleren om aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen en de verdere ontwikkeling daarvan. Vorig jaar is deze award voor de eerste keer uitgereikt, toen in Twente.

Klik hier voor meer informatie.