Ook Hogeschool Saxion organiseert online open dagen

In lijn met de belofte ‘Get Ready for a Smart World’, werkt Saxion al enige tijd aan de mogelijkheid om haar open dagen ook online te kunnen bezoeken. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Saxion besloten om geen fysieke, maar online open dagen te organiseren. Dit meldt Hogeschool Saxion.

Toekomstige studenten en hun ouders kunnen online deelnemen aan de open dagen. Tijdens deze dagen kunnen zij voorlichtingsvideo’s van opleidingen bekijken en vragen stellen aan docenten. Ook zijn er meer dan tweehonderd Saxion-studenten aan wie toekomstige studenten hun vragen kunnen stellen. Uiteraard is er ook meer informatie beschikbaar over zaken als inschrijven, toelating en studeren bij Saxion in het algemeen. 
 

Programma online open dagen:

  • Vrijdag 17 april: voorlichtingsvideo’s bekijken & verder oriënteren
  • Zaterdag 18 april & zondag 19 april: livestreams per opleiding volgen & live vragen stellen aan studenten en docenten
Geïnteresseerden die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich via de website van Saxion aanmelden en ontvangen dan ook de benodigde informatie. De aanmeldingen voor fysieke open dagen van studiezoekers zijn automatisch omgezet naar de online open dagen. Ook internationale studenten kunnen deelnemen.
 

Combinatie van fysieke en online open dagen in de toekomst 

Naar verwachting worden de online open dagen in de toekomst een aanvulling op de fysieke open dagen die blijvend georganiseerd worden. In deze tijd van technologische ontwikkelingen zijn online open dagen een mooie aanvulling, maar Saxion vindt persoonlijk contact en sfeer kunnen proeven ook belangrijk bij de keuze voor een studie en studieomgeving.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids