Viering Koningsdag in Maastricht gaat niet door

De viering van Koningsdag op 27 april in Maastricht is geschrapt vanwege het nieuwe coronavirus. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben dat maandag bekendgemaakt. Ook het Koningsdagconcert in het Conservatorium van Maastricht, waar scholieren en oud-studenten van het conservatorium op zouden treden, gaat niet door. Dit meldt ANP.

Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd, laat de gemeente Maastricht weten. "De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment."
 
De koninklijke familie zou door het centrum van de Limburgse hoofdstad wandelen. Het bezoek zou om 11.00 uur aankomen bij de Sint Servaasbrug en dan langs de Vissersmaas, Het Bat, de Graanmarkt, het Onze Lieve Vrouweplein en de Bredestraat naar het Vrijthof wandelen.
 

Koningsdagconcert

Ook het Koningsdagconcert in Maastricht, dat op 6 april zou worden gehouden, gaat niet door. Tijdens deze editie zoude kamermuziek van Ludwig van Beethoven centraal staan. Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de componist werd geboren. Scholieren uit Maastricht en oud-studenten van het conservatorium van Maastricht zouden hieraan een bijdrage leveren.
 
In 2013 werd het Koninginnedagbezoek aan Amstelveen en De Rijp afgelast. Op die dag deed Beatrix afstand van de troon en werd zij opgevolgd door koning Willem-Alexander.
 

Door: Nationale Onderwijsgids