Studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland geven IT-advies

Bij de mkb digiwerkplaats, een initiatief van De Haagse Hogeschool, mboRijnland en gemeente Zoetermeer in de Dutch Innovation Factory, kunnen ondernemers terecht met IT-vraagstukken en kunnen zij hun onderneming toetsen op digitale kansen en veiligheid. Deze samenwerking zorgt voor een win-winsituatie, want terwijl studenten praktijkervaring opdoen, krijgen ondernemers actueel IT-advies. Dit meldt gemeente Zoetermeer.

De afgelopen weken hebben ICT-studenten vanuit de mkb digiwerkplaats al opdrachten uitgevoerd bij ondernemers in de regio Haaglanden. Isabella, tweedejaarsstudent HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool, voerde een risicoanalyse uit bij Connect Slim. Shirley van der Meer van Connect Slim was blij met haar support: “We weten nu dat we het eigenlijk nog niet zo slecht geregeld hebben op het gebied van digitale veiligheid. En we hebben tips gekregen over hoe we bepaalde dingen eenvoudig op een veilige manier kunnen doen.”
 
Andere ondernemers kregen praktische ondersteuning bij het digitaliseren van hun administratie en inzicht in de mogelijkheden om klantbeheer efficiënter en professioneler aan te pakken. Zaken waar ze graag iets mee wilden doen maar waar ze zelf niet de kennis of middelen voor hadden. Een IT-specialist inschakelen is voor een kleine ondernemer vaak te duur, terwijl nieuwe technologieën juist allerlei kansen bieden.
Wethouder Iedema (Economie & Onderwijs) is blij met deze opzet: “De mkb digiwerkplaats wil ondernemers helpen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering door een brug te slaan tussen ondernemers en het onderwijs.” 
 
Meer informatie is te vinden op www.mkbdigiwerkplaats.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids