Normal_fietsen_studentenstad_studenten

Amsterdam krijgt een duurzame open stadscampus. Op 3 kavels in de Sluisbuurt komen een hogeschool en 750 tot 800 jongeren- en studentenwoningen. Dat zijn de gemeente, Inholland en DUWO met elkaar overeengekomen. De bouw start rond het eind van dit jaar en gaat ruim 2 jaar duren. Dit meldt gemeente Amsterdam.

Campus aan het IJ

Hogeschool Inholland voegt in de Sluisbuurt vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen samen in 1 pand. Uiteindelijk studeren hier dan 7.500 studenten. DUWO bouwt zelfstandige woningen en groepswoningen voor jongeren en studenten, aangevuld met ruimtes voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen.
 
De panden gaan samen een duurzame open stadscampus vormen. Ze krijgen een aansluiting op stadswarmte. En op de daken en gevels komen zonnepanelen en beplanting om hitte tegen te gaan en regenwater op te vangen.
 

Eind 2020 van start

De 3 kavels liggen vlak bij het toekomstige waterbassin, in het hart van de wijk. Het is de bedoeling dat Inholland eind 2020 start met de bouw. De oplevering wordt in 2022 verwacht. DUWO wil in 2021 beginnen en in 2023 opleveren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids