Normal_muziek__gitaar__muziekles

Op vrijdag 17 januari, tijdens Eurosonic/ Noorderslag, gaan studenten van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen samen met songwriters uit de praktijk in één dag een lied schrijven. Het resultaat is te horen in een live showcase in de Jazz Club van het PCC aan het eind van de dag, met een korte akoestische set van Tangarine tot besluit. Dit meldt Hanzehogeschool Groningen.

Het gezelschap gaat in zes teams tijdens het ééndaagse ‘songwriting camp’ aan de slag om per team een lied te schrijven. Voor de studenten Compositie, Muziek- en Studioproducties van het Prins Claus Conservatorium een kans om samen met professionele songwriters te werken. Voor de songwriters, hun agenten en publishers is dit songwriting camp een manier om een nieuwe generatie muzikale talenten te ontdekken. De songs die het resultaat zijn van de schrijfsessies kunnen zij pitchen binnen hun netwerk. Op die manier krijgen de studenten een kans om hun werk op internationaal niveau te laten horen. 
 

Line-up 

De line-up voor de 2020 editie bestaat uit de volgende artiesten: 
  • Sander & Arnout Brinks (Tangarine)
  • Leon Palmen (hit songs voor o.a. Martin Garrix, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Suzan & Freek)
  • Vince van Reeken (a.k.a. Vince John, voormalig songwriting member van DI-RECT)
  • Thomas Veenstra (o.a. Lucas Hamming, Jack and the Weatherman, The Upsessions, Alaska Pollock)
  • Anne Roos Peterse (zanger en songwriter voor BEAUX)
  • Mitchell Yard (o.a. Jay-Z, Frank Ocean, Anderson Paak, Black Milk) 
  • Melle Dielesen (songwriter, zanger & gitarist bij Mozes & the Firstborn)
 

Organisatie

Dit evenement wordt gepresenteerd door het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en georganiseerd door Phil Tilli (Beat Surrender Music) en Ivo Witteveen (Prins Claus Conservatorium). Het songwriting camp is onderdeel van de officiële Eurosonic/Noorderslag Extra fringe programmering en wordt gesponsord door Buma Cultuur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids