Normal_groningen__hoge_en_lage_der_a__akerk__grachten__bootjes

Verbinding en kennisdeling tussen de verschillende onderwijslagen staat in Groningen centraal. Een belangrijke stap die deze verbinding ondersteunt is de lancering van Innovatie Netwerk App (INA), die is ontstaan als opdracht tijdens Battle of the Schools in 2018: een hackathon voor het onderwijs op initiatief van de gemeente Groningen. Dit meldt gemeente Groningen.

De INA-App is een platform waar vraag en aanbod samenkomen. Deelnemers kunnen innovatieve projecten aanbieden, partnerships zoeken en vinden en nieuwe projecten onder de aandacht brengen. Hierbij wordt samengewerkt met het bedrijfsleven. Scholieren en studenten kunnen zo al doende leren van maatschappelijke projecten. Het platform biedt de mogelijkheid samen kennis te delen en te ontwikkelen en van elkaar te leren, als ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs.
 
De app is ontwikkeld door studenten. Vervolgens heeft een netwerk van studenten en innovators uit het onderwijs en bedrijfsleven de app ontwikkeld tot het digitale platform voor onderwijs in Groningen. Meer informatie is te vinden op www.ina-app.nl. Vanaf vrijdag 1 november is de app te downloaden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids