Logo_hanze__hogeschool__groningen

De Hanzehogeschool Groningen staat op nummer één in de vernieuwde ranglijst van Elsevier Beste Studies. Met negen gouden medailles staat de Hanzehogeschool bovenaan in de categorie brede hogescholen. Dit meldt de Hanzehogeschool.

Elk jaar kijkt weekblad Elsevier samen met onderzoeksbureau ResearchNed wat de beste studies in Nederland zijn volgens studenten. Als bron gebruiken ze de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarin studenten een oordeel geven over hun opleiding. 
 

Dit jaar anders

De ranglijst is dit jaar anders opgebouwd dan eerdere jaren, omdat er in 2019 geen nieuwe NSE-gegevens beschikbaar waren voor hogescholen. Een trendanalyse over de periode 2014 tot 2018 geeft inzicht in de prestaties van opleidingen door de jaren heen. Een opleiding krijgt een medaille wanneer studenten de laatste drie jaar bovengemiddeld tevreden waren én als de opleiding binnen de eigen sector ook minstens één jaar tot de opleidingen met de meest tevreden studenten hoort. 
 

Negen gouden medailles

Hoort een opleiding drie jaar tot de beste opleidingen dan is de beloning een gouden medaille, twee jaar betekent zilver en één jaar brons. De ranglijst is alleen gebaseerd op het aantal gouden medailles. 
 

Topscores voor het noorden

Elsevier maakt onderscheid tussen brede hogescholen, specialistische hogescholen en hogescholen voor kunst. De Hanzehogeschool scoort het beste in de categorie brede hogescholen. Windesheim volgt op nummer twee en NHL/Stenden op nummer drie. De Rijksuniversiteit Groningen staat bovenaan in de lijst van brede universiteiten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids