Normal_cyber__hack__computer__internet

Hackers uit de hele wereld zijn vandaag in Den Haag voor Hâck The Hague 2019 in het Atrium van het stadhuis. Naast veel bekende Nederlandse hackers en studenten hebben ook 27 internationale hackers zich opgegeven uit onder meer India, Roemenië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Finland en de VS. In totaal zijn honderd van de beste hackers geselecteerd: twee keer zoveel als vorig jaar. Gemeente Den Haag organiseert deze hackwedstrijd voor de derde keer op rij in samenwerking met het Haagse bedrijf Cybersprint. Dit meldt gemeente Den Haag.

Tijdens Hâck The Hague wordt het Atrium omgetoverd tot een ‘hackers dome’ voor 100 ethische hackers. Deze ‘eerlijke hackers’ zullen proberen in te breken in de echte digitale infrastructuur om gaten in de beveiliging te ontdekken.
 

Conferentie

De hackers gaan de strijd aan om geldprijzen te winnen voor de meest geavanceerde hack, de hack met de grootste impact en de meest creatieve hack.Een team van IT-deskundigen zal op de achtergrond in de gaten houden of alles veilig blijft. Ook moeten alle deelnemende partijen voldoen aan duidelijke spelregels. Zo gaan de hackers akkoord met de voorwaarde dat de gevonden digitale kwetsbaarheden direct worden gemeld in een speciaal portaal en niet openbaar worden gemaakt. Juist met deze meldingen kunnen de hackers in aanmerking komen voor de prijzen. Die zullen meteen na het evenement worden uitgereikt door wethouder Rachid Guernaoui.
 
De hackwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Cybersprint. Dit Haagse bedrijf, dat zich bezighoudt met cyber security, beschermt organisaties door real-time digitale risico’s te ontdekken met behulp van een platform dat hackingtechnieken automatiseert, waardoor digitale kwetsbaarheden sneller kunnen worden gevonden en opgelost.
 
Door: Nationale Onderwijsgids