Normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Per september 2019 is Spoedkracht opgericht: een HR-dienstverlener speciaal voor de Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH). Samen met een team van vier HR-professionals koppelt Spoedkracht vanuit Utrecht zorgorganisaties aan ambitieuze BMHers. “Onze grootste ambitie is het bevorderen van de integratie en acceptatie van BMHers binnen de zorgketen”, aldus Gilianne Verwig, medewerker Ambulancezorg en BMHer en oprichter van Spoedkracht. Dit meldt Spoedkracht.

Sinds 2010 bieden drie Nederlandse Hogescholen (Utrecht, Rotterdam en Arnhem/Nijmegen) de Bachelor Medisch Hulpverlener aan: een nieuwe HBO-opleiding, speciaal opgericht om breed inzetbare, medisch ondersteunende zorgprofessionals op te leiden. Spoedkracht hoopt met haar diensten dan ook te kunnen bijdragen aan de oplossing van het huidige en verwachte personeelstekort in de medisch ondersteunende zorg.
 
Omdat de BMH een relatief nieuwe beroepsgroep is, heerst er nog veel onwetendheid en voorzichtigheid met het inzetten van deze zorgverleners. Begrijpelijk, maar onterecht, in de ogen van Verwig: “BMHers zijn specifiek opgeleid voor acute-, interventie- of diagnostische zorg op HBO-niveau. Ze zijn enthousiast, leergierig en hebben een grote passie voor de zorg.” 
 
Spoedkracht biedt zowel vaste als  flexibele dienstverbanden aan afgestudeerde BMHers. Ook is het mogelijk om  als ZZP'er bij Spoedkracht aan de slag te gaan.  Daarnaast wil Spoedkracht ook van waarde zijn voor studenten BMH: in de vorm van bijbanen, traineeships en/of door loopbaancoaching. Zo wil Spoedkracht tegemoetkomen aan de behoeftes van zowel BMHers als van zorgorganisaties. “De zorgverleners van vandaag zijn op zoek naar werk dat past bij hun persoonlijkheid, hun eigen ontwikkeling en de beschikbaarheid op elk moment in hun werkzame leven”, zegt Verwig. “Met Spoedkracht zorgen we voor de perfecte match tussen zorgverlener en zorgorganisatie. Zodat beiden elkaar versterken en beiden kunnen doen waar ze goed in zijn: het verlenen van de best mogelijke zorg.”
 
Spoedkracht is per september 2019 van start gegaan en opereert vanuit Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.spoedkracht.nl
 
Door: Nationale Onderwijsgids