Logo_hanze__hogeschool__groningen

Start-up City is uitgegroeid tot een inspirerende plek voor ondernemende studenten en startende (student)ondernemers. Ook dit studiejaar gaan de ondernemerschapsprogramma’s van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen weer van start. Dit meldt de Hanzehogeschool Groningen.

Springplank voor studentondernemers

Bij Start-up City kunnen studenten van de RUG en Hanzehogeschool hun ondernemende vaardigheden verbeteren, samenwerken met andere ondernemers en hun netwerk opbouwen. Ook startende- en groeiende ondernemers van buiten de twee kennisinstellingen kunnen bij Start-up City terecht. 
 

Start-up City

Start-up City biedt verschillende programma’s voor ondernemers, bijvoorbeeld:
  • De Noorderlingen, een programma van vijf maanden voor studenten met een eigen onderneming;
  • Topondernemersregeling, waarbij studenten studeren en ondernemen kunnen combineren;
  • Het programma business development van VentureLab North, waar ondernemers kennis opdoen over rollen, taken en verantwoordelijkheden bij het opzetten van een bedrijf. 
 
Ook organiseert Start-up City regelmatig lunches, workshops, meet-ups en borrels waar studenten kennis kunnen maken met andere ondernemende studenten. Daarnaast zijn er fysieke ruimtes beschikbaar voor de ondernemers: flexplekken en kantoorruimtes.
 

Voor een sterke noordelijke regio

Het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool en het University of Groningen Centre of Entrepreneurship (RUG) leveren met hun ondernemerschapsprogramma’s een bijdrage aan de economische ontwikkeling van de noordelijke regio. Door een ondernemende houding en innovatief denken te stimuleren bij studenten wordt geïnvesteerd in de professionals van de toekomst. Daarnaast worden studenten en ondernemers van buiten de kennisinstellingen met een veelbelovend (kennisintensief) bedrijfsidee ondersteund en begeleid bij het ontwikkelen, starten en groeien van hun eigen bedrijf. Zo wordt er nu al gewerkt aan de werkgelegenheid van morgen.
 

Northern Knowledge

Sinds 2018 zit ook Northern Knowledge in Start-up City. Bij Northern Knowledge werken de Hanzehogeschool, RUG en Universitair Medisch Centrum Groningen samen om hun opgedane kennis en inzichten toegankelijk te maken voor bedrijven, overheden en organisaties.
 

Cube050

Het doel van de stichting Cube050, het versterken van de samenwerking tussen beide kennisinstellingen op het gebied van ondernemerschap, is bereikt en de stichting is daarom officieel opgeheven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids