Normal_sleutels_huis_studentenhuis_studentenkamer_hand

In Groningen is een nieuw project gestart waarmee de initiatiefnemers twee vliegen in een klap willen slaan: ‘Jong en oud wonen samen’. Met het project worden zowel de woningnood onder studenten als de eenzaamheid onder ouderen aangepakt. Dit meldt RTV Noord. 

Het project, van Wetenschapswinkel UMCG, Humanitas en Healthy Ageing Netwerk (HANNN), verbindt ouderen aan studenten. Woordvoerster Lieke ’t Hart zegt tegen RTV Noord: “De oudere kan hulp gebruiken bij kleine huishoudelijke taken en staat open voor gezelschap en de jongere kan op een rustige, betaalbare en betekenisvolle manier wonen tijdens zijn of haar studieperiode.”
 
Hoe gaat het in z’n werk? Eerst wordt er een laagdrempelige kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Mocht er een klik zijn tussen de student en de oudere, dan volgt een proefperiode van drie maanden. Als het samenwonen van beide zijden blijkt te bevallen, dan kunnen ze beslissen om samen verder te gaan. Voor de senioren geldt dat ze in of binnen een straal van 10 kilometer rond Groningen moeten wonen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids