Logo_akademie_van_kunsten__logo__avk

Deze zomer kunnen weer kunstenaars uit de hele breedte van de kunsten aangedragen worden voor de Akademie van Kunsten. Wie mag er niet ontbreken bij dit netwerk dat de kunst en wetenschap verbindt en de stem van de kunsten in het maatschappelijk debat en richting politiek Den Haag laat horen? Dit meldt Akademie van Kunsten.

De procedure is bij wijze van pilot eenvoudiger gemaakt. Een naam en een webadres van potentiële nieuwe leden invullen via de website is voldoende. Meerdere namen aanleveren is toegestaan. De namen komen op de longlist voor het lidmaatschap van de Akademie van Kunsten. Een selectiecommissie zal in november op basis van een shortlist de uiteindelijke keuze maken voor de tien nieuwe leden van de Akademie van Kunsten 2020. 
 
De Akademie is nog jong. Als onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen bestaat de Akademie vijf jaar en zijn ze nu op volle kracht met vijftig leden: schrijvers, beeldend kunstenaars, choreografen, architecten, ontwerpers, musici, cineasten, acteurs en zangers.
 
Leden van de Akademie van Kunsten zijn voor vijf jaar lid. Ieder jaar worden er tien nieuwe bij gekozen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids