Normal_vrouwe_justitia__standbeeld

Rechtbank Gelderland nodigt studenten uit om deel te nemen aan een essaywedstrijd. Hierin mogen de studenten hun mening geven over het nut en onnut van formele regels binnen de rechtspraak. De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van 750 euro. Dit meldt Rechtspraak.nl.

Een rechter krijg je niet zomaar te zien en te spreken. Er zijn veel formele regels en andere drempels. Maar wat is nuttig en wat is overbodig en (hoe) moet het anders? Studenten uit alle studierichtingen kunnen meedoen aan deze essaywedstrijd, mits hij of zij staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.
 
De winnaar krijgt 750 euro. Ook maakt hij of zij kans op een publicatie op Rechtspraak.nl en andere vaksites. De schrijvers van de drie beste essays mogen bovendien aangeven wat ze bij de rechtbank Gelderland zouden willen doen. 
 
De essaywedstrijd loopt tot en met zondag 25 augustus en de prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdag 27 september 2019. Meer informatie hierover is te vinden via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsgids