Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

Op donderdag 4 juli ontvangen de eerste 150 studenten van de Avans Academie Associate degrees in Den Bosch hun diploma. Twee jaar geleden startten zij met een nieuwe tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding, de Associate degree (Ad). Dit meldt Avans Hogeschool.

Paul Rüpp (voorzitter van het College van Bestuur van Avans) en Karina Visscher (directeur Avans Academie Associate degrees) zullen de studenten van de Associate degree opleiding HRM toespreken en zullen de eerste HRM-diploma's uitreiken. 
 

Over de Associate degree

Een Associate degree (Ad) zit qua opleidingsniveau tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor in. Voor mbo’ers die verder willen leren, maar een hbo-bachelor niet zien zitten, kan de Ad een goed alternatief zijn. En ook bijvoorbeeld voor een havist die liever in de praktijk bezig is dan met theorie. De opleidingen zijn ontwikkeld in een samenwerking tussen hbo, mbo en het bedrijfsleven. Daardoor sluiten de opleidingen ook goed aan op de behoefte van bedrijven in de regio.
 
Avans loopt voorop in hogeschoolland op het gebied van Ad-onderwijs. Sinds 2017 maakt de Avans Academie Associate degrees in Den Bosch een flinke groei door. De academie verwacht 800 tot 1000 nieuwe studenten na de zomervakantie. In 2018 startte Avans Hogeschool samen met HZ University of Applied Sciences de Associate degrees Academie in Roosendaal. De eerste lichting Bossche studenten gaat nu de arbeidsmarkt op. Een deel van hen kiest ervoor om door te studeren voor een bachelordiploma.
 
Door: Nationale Onderwijsgids