Normal_o

Hogeschool Rotterdam Spin-off Bouw Je BEP heeft een onderwijsrobot gebouwd. BEP staat voor Build, Emote, Play en sluit aan bij een belangrijke trend in het onderwijs: techniek in het onderwijs. Dit meldt Bouw Je Bep.

Medeoprichter Niels de Jong: “Kinderen groeien op in een wereld vol technologie. We kunnen er niet omheen dat het een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze samenleving. In het onderwijs wordt er daarom steeds meer aandacht gegeven aan STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics). We wilden een robot maken waar je een glimlach van krijgt, die voor iedereen toegankelijk is en spelenderwijs handvatten aanreikt voor STEAM. BEP is niet wat je zou verwachten van een robot, zowel de naam als het uiterlijk.”
 
Medeoprichter Joël van Wijngaarden: “BEP is een bouwpakket, een programmeerpakket en lespakket in één. Met het stripboek kunnen kinderen het karakter van BEP beter leren kennen en raken ze gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Zo gaan ze aan de hand van het stripboek BEP bouwen, de bijhorende monden knutselen en de ogen, oogleden en wenkbrauwen programmeren. Kinderen kunnen nog veel meer knutselen aan BEP. Hierdoor wordt iedere BEP uniek en een weerspiegeling van hun eigen interesses en creativiteit.”
 
Hij vervolgt: “Wij hebben BEP nu ontworpen, gemaakt, getest en bijgesteld. Nu kunnen we gaan produceren. Met een succesvolle Kickstartercampagne kunnen we BEP een snelle productiestart geven.”
 
De BEP Kickstartercampagne wordt op 21 mei van 16:00 tot 18:00 uur geopend in de Kroon in Rotterdam. Vanaf dat moment is BEP te bestellen via het Kickstarterplatform. Niels de Jong: “We willen BEP graag zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom hanteren wij een betaalbare prijs van 119 euro.” Op www.bouwjebep.nl is meer informatie te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids