Normal_hanze__hogeschool__groningen

Van dinsdag 9 tot en met maandag 15 april 2019 ontvangt de Hanzehogeschool Groningen ruim 3.500 havo-4 en vwo-5 scholieren. De scholieren komen van veertig scholen uit de vier noordelijke provincies naar Groningen voor de HanzeXperience. Dit meldt Hanzehogeschool.

De HanzeXperience is voor de meeste scholieren de eerste kennismaking met het hbo-onderwijs en de Hanzehogeschool. Het bezoek start met algemene informatie over de Hanzehogeschool Groningen, het studiekeuzeproces en natuurlijk Groningen de Leukste Studentenstad van Nederland. 
 
Na de kick off volgen de aspirant-studenten twee workshops naar eigen keuze. Ze worden begeleid door Hanzestudenten die over hun eigen ervaringen kunnen vertellen. Scholieren die kiezen voor een workshop in de gezondheidszorg, worden naar het Wiebenga gebracht om daar in het vernieuwde gebouw te ervaren wat de verschillende opleidingen en beroepen inhouden. Het bezoek wordt afgesloten met de HanzeXperience Quiz.
 
Het is belangrijk dat scholieren op tijd na gaan denken over een eventuele vervolgstudie. Met de HanzeXperience biedt de Hanzehogeschool Groningen de leerlingen de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de 70 verschillende opleidingen en sfeer te proeven binnen de gebouwen van de hogeschool.
 
Door: Nationale Onderwijsgids