Normal_rss_entry-177072

De politieacademie barst volgens politievakbond ACP uit haar voegen. De komende jaren moeten er meer agenten bij komen vanwege de vergrijzing bij de politie, maar daar is volgens de vakbond geen capaciteit voor. Daarom luidt de bond de noodklok. Dit meldt ANP.

"Studenten krijgen uit nood les op de gang, er vallen gaten in roosters en docenten kunnen het niet meer bolwerken.'' Gerrit van de Kamp, voorzitter van de ACP, voorzag de problemen al eerder tijdens de cao-onderhandelingen en wist dat er een tekort aan docenten, ruimte en middelen zou komen. "Het probleem wordt snel groter en het politiekorps moet daarom ingrijpen. We zijn blij dat steeds meer mensen politieagent willen worden, maar als deze situatie niet verandert gaat het ten koste van het opleidingsniveau.'' De ACP gaat snel om de tafel met de korpsleiding om te praten over een oplossing.

Politieacademie

De Politieacademie ontwikkelt en verzorgt het basis- en vakspecialistisch onderwijs voor de Nederlandse politie. Zij biedt korte trainingen en volledige opleidingen aan, van mbo-niveau 2 tot en met academisch niveau.
 
Het Basis Politieonderwijs biedt onderwijs voor mensen die starten met een baan bij de politie. Dit is op mbo-, bachelor- en masterniveau en sluit volledig aan op het reguliere onderwijs. Na een succesvolle afronding kun je definitief aan de slag in de politiepraktijk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids