Logo_hanze__hogeschool__groningen

Het bestuur van het Groningse Confucius Instituut, waaronder de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, komt binnenkort bijeen om te praten over de recente ontwikkelingen rondom het instituut. Dit meldt RTV Noord.

Aanleiding van de extra bijeenkomst is onder andere de poederbrief van 10 januari, die was bezorgd op het adres van het Confucius Instituut. De poederbrief bevatte geen gevaarlijke stoffen, bleek uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), maar in de brief werd gedreigd met een bom. 
 
De universiteit Leiden maakte vorige week bekend niet langer samen te werken met het Confucius Instituut. En hoewel de banden van Groningen met het Confucius Instituut anders zijn dan die in Leiden houdt het bestuur de ontwikkelingen wel in de gaten. Wereldwijd liggen de instituten bovendien onder vuur vanwege vermeende banden met de Chinese communistische partij.
 
Het Confucius Instituut is een samenwerkingsverband tussen bovengenoemde partijen en de Communication University China in Peking. Het instituut beoogt de banden tussen China en Nederland en Noordwest Duitsland te verbeteren.
 
Door: Nationale Onderwijsgids