Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Op donderdag 14 februari 2019 wordt innovatiewerkplaats NEXTWORX feestelijk geopend in Appingedam. NEXTWORX wil de regio uitdagen om samen te werken aan de ontwikkeling van de regionale economie door innovatie. Dat gebeurt via een methode die zich richt op het organiseren van lokaal contact, waarbij onderzoekers en studenten belangrijke factoren zijn om stappen te kunnen maken richting innovatie. Het lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen van lector Willem Foorthuis van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde deze methode. Dit meldt Hanzehogeschool.

Studenten van de Hanzehogeschool zijn vanaf december 2018 bezig met het uitvoeren van een onderzoek onder bedrijven en instellingen vanuit de NEXTWORX vestiging in Appingedam. Samen met onderzoekers wordt een agenda van de regio voor de regio opgesteld. Belangrijke thema's zijn bijvoorbeeld hernieuwbare energie, gezondheid, leefbaarheid en ondernemen. Enkele interessante projecten zullen tijdens de opening op 14 februari worden gepresenteerd. 
 
De opening wordt verricht door Patrick Brouns (gedeputeerde provincie Groningen), Anno Wietze Hiemstra (burgemeester van Appingedam), Bé Schollema (wethouder van Appingedam), Jan Dijkstra (directeur Univé Noord-Nederland), Rob Verhofstad (College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen) en Willem Foorthuis (lector Hanzehogeschool Groningen).
 
Door: Nationale Onderwijsgids