Normal_bibliotheek__lezen__taal__boeken

Afgelopen vrijdag is de eerste Nederlandse bibliotheek in China geopend. Hiermee moet de Nederlandse taal en cultuur een prominentere plek krijgen binnen het Chinese onderwijs en wordt gewerkt aan het versterken van de onderwijsrelaties tussen China en Nederland. Het initiatief is een samenwerking tussen de lokale overheid in China, Globi en Nuffic. Dit meldt Nuffic.

De bibliotheek op de Caoyang No. 2 school in de Chinese plaats Putuo herbergt verschillende Nederlandse boeken, films en cd’s. Zo zijn er 300 boeken te vinden, die variëren van kinderboeken, tot lesboeken tot bekende romans. Ook heeft de school docenten die het Nederlands op moedertaal-niveau beheersen. 
 
Door promotie en ondersteuning van het vak Nederlands is het de bedoeling dat er jaarlijks tientallen leerlingen doorstromen naar het Nederlandse hoger onderwijs. “Met kennis van de Nederlandse taal en cultuur zal het voor hen makkelijker zijn om te integreren in Nederland”, aldus Onno van Wilgenburg, teamcoördinator Talen bij Nuffic.
 
De ambitie is om ook meer samenwerking te creëren tussen andere scholen in Putuo en Nederlandse middelbare scholen. De leerlingen kunnen de bibliotheek gebruiken ter voorbereiding op een uitwisseling. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids