Logo_nopic

De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is dit jaar de winnaar van de Meester Kackadorisprijs  2018 geworden. Volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij bevordert de HAN de kwakzalverij door het aanbieden opleidingen Neuro linguïstisch programmeren (NLP) en Verpleegkundige complementaire zorg. Dit meldt de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

De NLP-opleiding maakt deel uit van de opleiding in HRM. De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie heeft deze HRM-cluster als voldoende beoordeeld maar volgens de vereniging "zonder goed te kijken naar welk koekoeksjong zich binnen die afdeling bevindt". 

De opleiding Verpleegkundige complementaire zorg moet door de cursisten zelf worden betaald, maar omvat haptonomie, centeren, ademhalingsoefeningen, massage, aromazorg en energetische zorg (therapeutic touch) en staat onder leiding van de helderziende Martine Busch, verbonden aan het (parapsychologische) Van Praag Instituut.

De prijs zal op 6 oktober tijdens het symposium van de Vereniging tegen de Kwakzalverij worden uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk en een diploma.

Meer informatie op www.kwakzalverij.nl/symposium

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids