Normal_budget_geld_bezuinigingen

Vindicat is “zeer teleurgesteld” over het besluit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool om de studentenvereniging niet te accrediteren voor dit studiejaar. Volgens het studentencorps is er wel degelijk een cultuurverandering op gang gekomen “die zijn vruchten afwerpt”, schrijft Vindicat op de eigen website.

De reden voor het inhouden van de bestuursbeurzen is dat de maatregelen van afgelopen jaar onvoldoende hebben geleid tot de gewenste cultuurverandering, aldus de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties. Vooral het alcoholgebruik en de (afhandeling van) incidenten baart de commissie zorgen.
 
Vindicat laat weten dat ze erg teleurgesteld zijn over het besluit. Volgens de studenten is er “een cultuurverandering op gang gekomen die zijn vruchten afwerpt. Wij hebben bijvoorbeeld twee probleemloze Introductieperiodes gehad. De Advies Commissie Introductietijd was zeer tevreden over het verloop van deze periodes. Daarnaast hebben we een gedragscode geïmplementeerd, die breed gedragen wordt binnen de vereniging.”
 
Vindicat wijst erop dat de cultuurverandering niet van vandaag op morgen doorgevoerd is. “Het is een proces waar een langere periode overheen gaat. Wij hadden gehoopt dat ons meer tijd was gegund.”
 
Het studentencorps geeft aan dat ze de cultuurverandering “vanzelfsprekend” zullen voortzetten. “Wij hebben hier als vereniging het volste vertrouwen in.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids