Normal_samen__afspraak

Er komt een speciaal onderwijs- en expertisecentrum voor leerkrachten in Assen. Mede op verzoek van de noordelijke schoolbesturen gaat NHL Stenden Hogeschool ondersteuning bieden aan pas afgestudeerde leerkrachten voor het basisonderwijs. Volgend jaar gaat het onderwijscentrum van start. Dit meldt Dagblad van het Noorden.  

In het nieuwe onderwijs- en expertisecentrum kunnen pas afgestudeerde leraren collega’s ontmoeten, en van professionals en van elkaar leren. Daarom krijgen ook post-hbo-opleidingen zoals het jonge kind, intern begeleider, ict en taal- en rekencoördinator een plek in het centrum. Lectoren zullen onderwijs geven, en met leerkrachten lessen en projecten ontwikkelen en uittesten. 
 
In deze tijd van lerarentekorten zoeken scholen manieren om leerkrachten aan zich te binden, waarbij deskundigheid en professionalisering centraal staan. Het centrum wordt dan ook mede opgezet op verzoek van de noordelijke schoolbesturen. Die hebben door het lerarentekort grote moeite personeel te vinden, en willen starters behouden en aan zich binden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids