Normal_cyber__hack__pc__security__internet

Met ingang van het nieuwe studiejaar start IT Academy Noord-Nederland met de minor Cybersecurity. Zowel deeltijdstudenten HBO-ICT als professionals van diverse bedrijven uit Noord-Nederland volgen de minor. Een unieke samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen en het noordelijk bedrijfsleven, waarbij de Hanze inspeelt op de dringende vraag naar cybersecurityspecialisten. Dit meldt Hanzehogeschool.

Nergens ter wereld groeit de vraag naar cybersecuritypecialisten zo hard als in Europa. De groeiende vraag vanuit het bedrijfsleven en overheden naar innovatieve oplossingen van cybersecurityvraagstukken heeft ertoe geleid dat de IT Academy de minor ontwikkelde. Door het volgen van de minor worden studenten opgeleid tot beginnend ethical hacker.
 
De minor Cybersecurity wordt verzorgd door specialisten van Qbit Cyber Security, Warpnet en docenten van de Hanzehogeschool Groningen. De lessen worden aangevuld met gastcolleges vanuit de praktijk en de Rijksuniversiteit Groningen. Naast de technische kennis om hacktesten uit te voeren, krijgen studenten ook securitykennis op organisatieniveau. Een voorbeeld hiervan is het maken van beleid op het gebied van informatiebeveiliging, wet- en regelgeving (AVG) en het uitvoeren van risicoanalyses.
 
IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden door middel van onderwijs, onderzoek en verbinden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids