Normal_studenten__luisteren__hbo__uni__college

Internationale studenten in Breda hebben behoorlijk wat moeite om een kamer te vinden in de stad. Veel studentenkamers worden namelijk alleen aan Nederlandse studenten verhuurd. Dit meldt BN De Stem.

Dutch Only

“Het komt erg vaak voor dat kamers ‘Dutch Only’ zijn”, laat het bestuur van het Erasmus Student Network (ESN) Breda weten. Niet iedereen zit te wachten op een Engelssprekende international als huisgenoot. Soms komt de internationale student daar pas achter als hij al op bezoek is geweest bij de verhuurder. En vaak krijgt hij niet eens een mailtje terug als hij op een kamer gereageerd heeft.
 

Oplichting

Volgens Avans is het elk jaar weer een uitdaging om genoeg kamers te vinden voor internationale studenten, vooral voor short stay. Niet alleen het beperkte kameraanbod voor de internationale student speelt een rol. Ook is het lastig voor hen om het Nederlandse huurcontract te begrijpen, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor oplichters.
 

Housing Buddy

Het NHTV heeft daarvoor een Housing Buddy in het leven geroepen, die studenten helpt die vastlopen. Op dit moment ondersteunt hij ongeveer twintig studenten. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids