Normal_utrecht

In een maand tijd ging het vier keer mis met tentamens op de Hogeschool Utrecht (HU). Tentamens waren te moeilijk of juist te makkelijk omdat docenten oude opgaven opnieuw hadden gebruikt. Studenten moeten de tentamens opnieuw maken. Bestuursvoorzitter Jan Bogerd van de HU baalt ervan en heeft een intern onderzoek ingesteld, vertelt hij aan het AD.

In alle vier de gevallen ging het om menselijke fouten. Daarom laat Bogerd onderzoeken of de procedures op zijn school nog wel voldoen. In september moet het intern onderzoek afgerond zijn zodat het systeem nog aangepast kan worden voor de volgende toetsperiode in november, mocht dat nodig zijn.

Ook wil Bogerd dat het voor studenten makkelijker wordt om problemen en klachten over tentamens aan te kaarten. In het AD meldden studenten eerder zich niet gehoord te voelen. Deze kritiek trekt de bestuursvoorzitter zich erg aan. De hbo-instellig gaat daarom kijken of het mogelijk is om een app te ontwikkelen waarin studenten direct melding kunnen maken van misstanden bij tentamens. Gedupeerde studenten krijgen vandaag bovendien een mailtje met excuses van de school.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids