Normal_fietsen_studentenstad_studenten

Maandag wonnen zes studenten Technische Bedrijfskunde de derde prijs in een wedstrijd voor jonge ondernemers met hun product de EasyCarry. Een Amsterdamse uitvinder beweert nu echter dat zij het idee voor hun tassendrager voor op de fiets van hem hebben afgekeken. De studenten zeggen echter niet geweten te hebben dat de uitvinder een vergelijkbaar product heeft ontwikkeld. Stichting Jong Ondernemen, organisator van de wedstrijd Student Company, onderzoekt de claim van de uitvinder. Dit meldt AD.

Uitvinder Wouter Koster is woedend op de studenten en beschuldigt hen ervan zijn product, de Hook'd, te hebben gejat. Beide producten lijken in uiterlijk niet op elkaar maar zijn allebei bedoeld om op een makkelijke manier tassen aan je fiets te hangen waardoor een bagagedrager niet langer nodig is.

Uitvinder Koster stelt dat het patent dat hij heeft aangevraagd voor zijn Hook'd rust op de functionaliteit van het product. Dat het ontwerp van de studenten niet op zijn product lijkt, doet er volgens hem dus niet toe.

Volgens stichting Jong Ondernemen hebben de studenten destijds navraag gedaan bij het Nederlands Octrooibureau en groen licht hebben gekregen voor hun idee. De stichting heeft na de klacht van Koster zelf opnieuw contact opgenomen met het bureau. Tot zij antwoord krijgen van het Octrooibureau willen zij geen conclusies trekken over de zaak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids