Normal_klas__leerling__knutselen__tekenen__kinderen__po__ko__so

Fontys gaat vanaf schooljaar 2018/2019 starten met een nieuwe Associate degree: Pedagogische Educatief Professional (Ad PEP). Hiermee speelt de hogeschool in op de ontwikkelingen rond de integrale kindcentra (IKC’s) en de verscherpte eisen in de nieuwe wet IKK. Dit meldt Fontys.

Met de nieuwe Associate degree Pedagogische Educatief Professional speelt Fontys in op verschillende ontwikkelingen binnen de kinderopvang en het basisonderwijs. Zo is er een toenemende aantal IKC’s te zien, waarin verschillende teams vanuit kinderopvang en basisonderwijs samen één organisatie moeten gaan vormen. De Ad beoogt verschillen in professie en opleiding binnen de teams te verkleinen. Ook wordt er vanuit de nieuwe wet IKK gesteld dat er meer hbo’ers moeten werken binnen de kinderopvang. “Met de opleiding Ad PEP leiden we studenten op die verschillende rollen kunnen vervullen op hbo-niveau”, aldus Fontys.
 
De nieuwe Associate degree Pedagogische Educatief Professional is een samenwerking tussen de Fontys-opleidingen Pedagogiek, Pedagogisch Management Kinderopvang en Pabo en gaat vanaf september aanstaande starten op drie locaties van Fontys. Ongeveer zestig studenten hebben zich al ingeschreven. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids