Normal_3d_printer_techniek_wetenschap

Voor het derde jaar op rij hebben honderden toekomstige studenten een bezoek gebracht aan de Techbeurs in het Duitse Hannover. Het doel? De scholieren te overtuigen om te kiezen voor een technische studie. Ondanks dat veel scholieren natuur-, schei- en wiskunde leuk vinden, ligt de keuze voor een bèta-studie niet altijd voor de hand. Wellicht na het bezoek aan de beurs wel. Dat meldt de Gelderlander.

Universiteiten en hogescholen namen vorige week in totaal zo’n 550 havo4- en vwo5-scholieren uit het hele land mee naar Hannover, om daar de Hannover Messe te bezichtigen. Verspreid over maar liefst 24 hallen presenteerde de Duitse stad de wereld aan technologische snufjes en vernieuwingen. De toekomstige scholieren konden er kennismaken met de concrete, uiteenlopende, mogelijkheden van technologie. Vaak wordt er namelijk voor een andere studie gekozen uit onwetendheid over die mogelijkheden.

Alvorens de groep scholieren afreisde naar Hannover, stond er een dag vol lezingen en workshops op het programma bij de Universiteit Twente. Eenmaal in Hannover ontmoetten de scholieren niet alleen ondernemers, maar ook prins Constantijn.

Directeur van de Pre-University van de Universiteit Twente, Pieter Boerman, zegt dat het aantal techniekstudenten nog hard nodig is, ondanks dat er de laatste jaren een groei te zien is. Sommige technische studies zijn inmiddels zelfs lotingstudies geworden. Toch benadrukt Boerman dat er veel werknemers nodig zijn en de aanwas nieuwe studenten daarom zeker welkom is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids