Logo_ggz_ecademy_logo

Acht mbo- en hbo-opleidingen kunnen vanaf augustus 2018 gebruikmaken van lesmateriaal via GGZ Ecademy. Via het programma krijgen de scholen niet alleen toegang tot lesmateriaal over de geestelijke gezondheidszorg (ggz), maar ook tot het netwerk van ruim 50 leden binnen de ggz. Vooral opleidingen in het sociale domein zoals verpleegkunde, sociale hulpverlening en toegepaste psychologie zouden baat kunnen hebben bij de modules, omdat studenten in die vakgebieden vaker te maken krijgen met mensen met psychiatrische problemen. Dit meldt GGZ Nederland.

GGZ Ecademy denkt dat door scholen toe te laten treden middels een lidmaatschap, er een belangrijke bijdrage geleverd kan worden in het onderwijsprogramma. Bovendien kan de afstand tussen de school en het werkveld zo verkleind worden. Scholen die lid worden, kunnen tien of meer modules gebruiken in hun lesprogramma. Op dit moment is er een aanbod van 65 actuele e-learningmodules waar scholen uit kunnen kiezen.
 
Het lesprogramma wordt via blended leaning en tijdens colleges onderwezen. Opleidingen in het sociale domein nemen steeds vaker de modules op in het curriculum. Bovendien kunnen de leden van GGZ Ecademy een belangrijke bijdrage leveren aan elkaar. Via bijeenkomsten kunnen leden ieder kwartaal ervaringen uitwisselen. Ook scholen zijn welkom om daar hun bijdrage aan te leveren.
 
GGZ Ecademy is in 2011 gestart als samenwerking tussen verschillende ggz-instellingen. Het lesprogramma wordt ontwikkeld met experts uit de ggz. Naast de modules voor e-learning staat kennisdelen en samenwerken hoog op de agenda van GGZ Ecademy. Acht mbo- en hbo-opleidingen starten na deze zomer met de modules van GGZ Ecademy.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids