Normal_techniek_student_auto

Per 1 september 2018 start de Associate degree-opleiding Systeemspecialist Automotive bij de Hanzehogeschool Groningen. Deze tweejarige deeltijdopleiding leidt studenten op voor de nieuwe uitdagingen in de automotive branche. Dit meldt de Hanzehogeschool.

De automotive branche heeft te maken met ontwikkelingen vanuit de energietransitie. Dit vereist professionals met kennis van nieuwe technieken en energiebronnen en ook vaardigheden om in te kunnen spelen op snel veranderende (technologische) omstandigheden. Standaardoplossingen zijn niet altijd meer mogelijk, waardoor meer analyserend en probleemoplossend vermogen en maatwerk van praktijkmensen in de sector wordt gevraagd. 
 
De deeltijdopleiding Systeemspecialist Automotive kent een brede technische basis waarmee functioneren in een multidisciplinaire omgeving mogelijk is. Belangrijke thema’s zijn: duurzaamheid en energietransitie (elektrische, hybride, brandstofcellen, alternatieve brandstoffen), slimme mobiliteit, lichtgewicht materialen en alternatieve voertuigen. Centraal staat de diversificatie in voertuigen en technologie (personenauto’s, bedrijfsauto’s en alternatieve lichte voertuigen) en de wijze waarop deze in de markt wordt aangeboden (van bezit naar gebruik).
 
Kenmerkend voor de opleiding is de praktijkgerichtheid en de aandacht voor (multidisciplinair) samenwerken. Mede door het project gecentreerde onderwijs komt de student in aanraking met praktisch werk en draagt bij aan het ontwerpen van prototypen. De Hanzehogeschool Groningen neemt een vooraanstaande plek in op het gebied van energietransitie en heeft met deze ‘Groninger kleur’ de student Automotive veel te bieden.
 
Een Associate degree (Ad) is een tweejarige studie in het hbo. Het niveau ligt tussen mbo-4 en hbo-bachelor. De Ad is vooral bedoeld voor mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids