Normal_studenten_computer_computerlab_online_digitaal

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) krijgt een nieuw computer-systeem. Hiermee komt een einde aan het studiefinancieringssysteem dat sinds 1986 in de lucht is geweest. Tijdens de overgang naar het nieuwe systeem worden de DUO-gegevens tijdelijk bevroren. Per 29 maart, 18.00 uur, gaat deze ‘bevriezing ’ in. Aan aantal zaken kunnen ook in de maand april nog wel geregeld worden via Mijn Duo maar de dienst raad aan om zaken voor de studiefinanciering of studieschuld nog deze week te regelen. Dit meldt DUO.

Afgelopen jaar is een deel van het klantenbestand al overgezet naar het nieuwe systeem. Nu is het tijd voor de laatste stap: het overzetten van de gegevens van de ruim 4,8 miljoen personen die nog in de huidige computeromgeving zitten. De overstap naar het nieuwe systeem is verder niet van invloed op de uitbetaling van de studiefinanciering.

Een aantal zaken kunnen ook in de maand april nog wel geregeld worden via Mijn DUO. Op de speciale themapagina DUO vernieuwt kunnen klanten opzoeken voor welke zaken wel en niet nog via Mijn DUO geregeld kunnen worden. zie DUO vernieuwt. Zo zijn er voor het wisselen van week- naar weekendabonnementen in deze periode formulieren beschikbaar.

Tijdens de overgang naar het nieuwe systeem blijft DUO bereikbaar via telefoon, social media en via de servicekantoren die in zeven steden aanwezig zijn. Mochten er situaties zijn waarbij (oud-) studenten onverhoopt toch problemen ervaren, dan zal DUO proberen om samen met hen een zo goed mogelijke oplossing te zoeken.

Het oude systeem blijft ongewijzigd zodat het altijd tijdens het overzetten als terugval-optie gebruikt kan worden. Dit is ook de reden dat in Mijn DUO in de maand april geen wijzigingen kunnen worden doorgegeven. Een garantie om de uitbetaling en innen van studiefinanciering altijd te kunnen borgen.

In mei is het nieuwe systeem voor alle klanten van DUO toegankelijk. Meer informatie op www.duo.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids