Normal_studentenkamer__studentenhuis__student__hbo__wo__huurprijs

De Stichting Studenten Huisvesting SSH heeft in de afgelopen tijd bijna 9000 euro aan boetes uitgedeeld aan studenten en starters die hun woning illegaal onderverhuurden. Vijftien studenten kregen een boete, twintig anderen een waarschuwing. Van een paar studenten is het huurcontract opgezegd. Dit meldt NOS.

De handhavingsactie van afgelopen zomer was gericht op het bestrijden van illegale verhuur, veelal via Airbnb. De kamers en woningen van de SSH zijn gesubsidieerde woningen. De huur wordt bewust laag gehouden zodat de woningen bereikbaar zijn voor studenten en starters. Studenten echter verhuurden hun kamers aan toeristen en dagjesmensen.
 
Het bedrag dat SSH via de handhavingsactie verzameld heeft, wordt nu besteed aan het bestrijden van uitbuiting van studenten op de woningmarkt. Een deel van die 9000 euro wordt gebruikt om het onderzoek in 2018 te herhalen. Het grootste deel van het geld wordt gestopt in juridisch advies aan huurders die het slachtoffer zijn van uitbuiting door hun huisbaas.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids