Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

Noord-Holland is de meest innovatieve regio van Nederland volgens de jury van de Nederlandse Innovatie Prijzen, een initiatief van omroep AVROTROS. Hiermee liet de provincie Twente en Brabant achter zich. Dit meldt Provincie Noord-Holland.

Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: “Ik ben enorm trots op de ondernemers, onderzoekers én overheden die samen innovatie in Noord-Holland mogelijk maken”. Op basis van de Nederlandse Innovatie Monitor belicht de jury het ‘sterk innovatieve ecosysteem’ door de aanwezige kennis-, transport en ICT-infrastructuur in Noord-Holland en ‘de groei en bloei van creatieve en ICT-gedreven startups’ die samenwerken met een aantal grotere kennisintensieve partijen in diverse bedrijfstakken.
 
De combinatie van nieuwe en gevestigde organisaties en de mix van binnenlandse en buitenlandse partijen is niet onopgemerkt gebleven door de jury. De jury waardeerde eveneens de ‘proeftuin-gedachte’ in de regio waarbij bestaande technologie wordt toegepast en de ontwikkeling van nieuwe technologie wordt gestimuleerd.
 
Ook genomineerd in deze categorie waren de regio Midden-/Oost-Brabant en de regio Twente/Achterhoek/Drenthe. De Nederlandse Innovatie Prijzen zijn dit jaar in het leven geroepen door AVROTROS om een breed publiek kennis te laten maken met innovatie in de Nederlandse economie en samenleving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids