Normal_drone

Op vrijdag 27 oktober vindt bij Hogeschool Inholland Delft de kick-off plaats van het project HiPerGreen. HiPerGreen is een project waarbij studenten en docenten van opleidingen uit drie verschillende domeinen een doorstart maken van het project ‘Drones in de kas’. Het doel van het project is om met behulp van drones telers in de kas met minder middelen en grondstoffen aan een hoger rendement te helpen. Dit meldt Inholland.

Met de drone, die is voorzien van camera’s en sensoren, is het voor telers mogelijk om op een slimme en snelle manier de gezondheid van planten te controleren. Tijdens de kick-off worden de aanpak en de doelstellingen van het project gepresenteerd. Daarnaast worden er tijdens de kick-off workshops gegeven en inspireren enkele gastsprekers de bezoekers met state of the art technology. Zo zal onder andere Jeremy Harbinson, docent Wageningen University, iets vertellen over technologie in de groene sector. Bij Arash Noroozi, CEO van ElpaNav, zal lokalisatie aan de hand van bluetooth aan bod komen. Javier Nunez, ingenieur elektronica bij AvioniCS, neemt je mee in de wereld van besturingssystemen in de luchtvaart en Pieter van der Hoeven, docent-onderzoeker bij Inholland, gaat in op business strategieën.

De doorstart van het project van de studenten Luchtvaarttechnologie is mogelijk dankzij een SIA RAAK-mkb subsidie ter waarde van een half miljoen euro. Bij het project zijn acht groepen van docenten en studenten betrokken van opleidingen uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vier Inholland-locaties (Delft, Alkmaar, Haarlem en Diemen). Sleutelrol in het geheel speelt verder Inholland-lector Cock Heemskerk (Robotica).

De Delftse studenten hadden tijdens een minor een drone ontwikkeld om planten in tuinbouwkassen te controleren op ziektes. Het project Drones in de Kas kreeg mondiale aandacht met veel positieve reacties, zelfs uit Canada en Zuid- en Midden-Amerika. De studenten zijn veelgevraagde gasten op vakbijeenkomsten, symposia en lezingen in de tuinbouwsector. Ze verzorgden demonstraties, onder andere voor Floricode en Greenport Westland-Oostland. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids