Normal_inspectie__keuring__rapport__check

Bij de Haagse Hogeschool zou sprake zijn van een ‘verziekte bestuurs- en managementcultuur en belangenverstrengeling’. Dat staat geschreven in een anonieme brief die gericht is aan de Raad van Toezicht (RvT) en het college van bestuur. Hierop heeft de RvT meteen een onderzoek ingesteld. Dat meldt Trajectum.

In de bestuurscultuur bij de Haagse Hogeschool zou sprake zijn van intimidatie, vileine spelletjes en financiële belangenverstrengeling. “Kritische geesten worden op een zijspoor gezet, weggepest, vervangen”, staat in de brief. Aanleiding voor die brief is volgens Omroep West de vacaturestop en de reorganisatie geweest, die bestuursvoorzitter Leonard Geluk in juni van dit jaar aankondigde.

Volgens de brief worden vragen over de financiën ‘systematisch’ genegeerd of onvolledig beantwoord. Ook wordt er kritiek geleverd op een businessclass vliegreis naar China. Bovendien zouden studenten en medewerkers van de hogeschool de laatste tijd minder tevreden zijn. Tot slot wordt er in de brief vermeld dat het bestuur een kritisch rapport van de vertrouwenscommissie niet kenbaar zou hebben gemaakt.

Een woordvoerder van de raad van toezicht zegt graag de identiteit van de schrijver van de brief te willen weten. Ondanks de anonimiteit is de RvT van plan ‘met grote spoed’ een onderzoek in te stellen naar de waarheid van de kritiekpunten. Zolang daarover nog niets bekend is, wil het college van bestuur geen inhoudelijk commentaar geven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids