Normal_ouderen_tablet45

Twee studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben een eigen bedrijf opgericht om senioren te helpen met hun tablet. De Tablet Student loopt inmiddels zo goed dat de senioren in de rij staan om hulp te krijgen. Dat meldt het AD.

De lessen bestaan bijvoorbeeld uit het leren ontgrendelen van de tablet, verbinding maken met wifi of het sturen van een e-mail. Senioren kunnen thuis privéles krijgen of deelnemen aan een vijfdelige groepscursus. Het afgelopen jaar hebben al ruim 300 ouderen gebruikgemaakt van deze tabletlessen. De twee hbo-studenten zijn er een jaar geleden mee begonnen als opdracht voor hun studie Small Business. Ze bleken een goed cijfer te scoren en besloten hun kleine onderneming niet zomaar te laten voor wat het is. Nu, een jaar later, is er veel succes voor De Tablet Student. Met name zorginstellingen lopen warm voor de lessen. In sommige gevallen betalen zij zelfs voor de senioren die eraan deelnemen.

Om het aantal senioren dat deelneemt aan de lessen omhoog te krijgen, breiden de studenten hun bedrijfje uit naar andere provincies. Met studenten uit het hele land zijn er onlangs circa vijftig sollicitatiegesprekken geweest, waaruit volgens de twee hbo’ers zeker al twintig docenten binnenkort aan de slag kunnen met lesgeven. Momenteel zijn er nog tien studenten werkzaam bij De Tablet Student.

Het succes is volgens de studenten Small Business vooral te verklaren omdat studenten goed kunnen omgaan met elektronica. Ook is er een uitgebreid lesprogramma opgesteld voor de tabletcursus. Het eenvoudige idee van het bedrijf, evenals de maatschappelijke impact van de lessen wordt ook door diverse jury’s flink gewaardeerd. De Tablet Student kreeg namelijk binnen een jaar al zeven prijzen. Als het meezit qua groei willen de jongens volgend jaar van hun onderneming kunnen leven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids