Normal_ryanair__vliegtuig__opstijgen

Vliegtuigmaatschappij Ryanair gaat per 1 september aanstaande samenwerken met Erasmus Student Network (ESN). De maatschappij gaat studenten korting geven bij het boeken van een vliegticket. Ook mogen zij gratis één koffer als ruimbagage meenemen. De samenwerking is aangegaan naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van de studentenorganisatie. Dat melden Up in the Sky en Ryanair.


Erasmus-studenten uit Europa die lid zijn van ESN krijgen 15 procent korting op hun vlucht. De actie is bedoeld om vliegreizen aantrekkelijker te maken voor studenten. Het is onder jongeren populair om een gedeelte van de studie in het buitenland te volgen. Door de actie met op maat gemaakte budgetten hopen de vliegtuigmaatschappij en ESN dat de stap om Europa te ontdekken iets kleiner wordt. Ook komt er een zogeheten community forum op internet, waarop studenten reistips met elkaar kunnen delen.

Volgens Safi Sabuni, voorzitter van ESN, is de Erasmus-generatie een generatie Europeeërs die vol nieuwsgierigheid en reislust zit en daarnaast open-minded is. Het partnerschap met Ryanair wordt door de organisatie als onmisbaar en veelbelovend beschouwd, ook omdat het reizen door Europa zonder de goedkope vliegtuigmaatschappij een stuk lastiger is, aldus Sabuni.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids