Normal_collegezaal__studeren__leeg__daling__universiteit__hbo__hoger_onderwijs

De introductieweken zijn weer begonnen. Jonge eerstejaarsstudenten zijn vanaf vandaag weer in grote aantallen te zien in de studentensteden. Groningen, Leiden en Utrecht bijten deze week het spits af met hun introductieweken. De overige studentensteden volgen later deze maand. Dit meldt Studentenwegwijzer.nl.

Tijdens de komende introductieweken maken nieuwe studenten kennis met medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus 2017 vinden de eerste introductieweken plaats in Groningen, Leiden en Utrecht.
 
De grootste en oudste introductieweek van Nederland is de KEI-week in Groningen. Onder het thema Once upon a KEI beleeft het deze week zijn 49e editie. De KEI-week is de algemene introductieweek voor hbo- en wo-studenten. Naar verwachting zullen dit jaar ruim 5000 nationale en internationale studenten meedoen. 
 
In Leiden begint vandaag de EL CID, de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID organiseert al 48 jaar de introductieweek voor alle eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. 
 
De Utrechtse Introductie Tijd, kortweg UIT, is voor iedereen die gaat studeren aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Marnix Academie, Thim van der Laan, Universiteit voor Humanistiek, TIO of Schoevers. Aan UIT doen zo’n 4200 eerstejaarsstudenten mee.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids