Normal_zonneenergie_zonne-energie

Op 8 oktober zal het Solar Team Twente met de ‘RED Shift’ deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race van 3000 kilometer dwars door Australië. Solar Team Twente bestaat uit 19 studenten van Saxion en Universiteit Twente. Aan de Challenge nemen meer dan 50 internationale teams deel. Dit melden Vereniging Hogescholen en Saxion.

Vorig weekend werd de zonneauto getest tijdens de Bronkhorst Solar Challenge in Gelderland. Tijdens de rit werden allerlei scenario’s getest die zich tijdens de race voor kunnen doen. De organisatie, bestaande uit teamleden van vorige edities, beoordeelde hierbij hoe het team omging met onverwachte situaties. Na 300 kilometer over het wegcircuit heeft het team de Bronkhorst Solar Challenge afgerond.
 
De Bridgestone World Solar Challenge is een prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto's. Achter het team staan meer dan 70 partners uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids